Stel je woont in een comfortabel en modern huis zonder koude “tocht”, geen temperatuursverschillen in de verschillende kamers en belangrijker nog, vrijwel zonder verwarming of koeling. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar deze omstandigheden zijn de norm voor mensen die in een Passiefhuis wonen.

Passiefhuizen worden voornamelijk verwarmd door de zon, maar in tegenstelling tot de op zonne-energie huizen die gebruikmaken van zonnepanelen om zonlicht om te zetten in elektrische energie, vangen passiefhuizen zonne-energie op voor warmte. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vaststelling van de Passiefhuis norm in het ontwerp en de bouw van het huis.

Kent u uw huis? Lees verder om de voordelen te ervaren van een passieve woning.

10. U kunt een bijdrage leveren aan het redden van de aarde.

Een Passiefhuis, lagere woonkostenKan de bouw van slechts één Passiefhuis de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde stoppen? Helaas niet. Maar zelfs als een klein percentage van de nieuwe woningen en gebouwen in Nederland of elders in de wereld gebouwd zal worden in overeenstemming met de passiefhuis-normen, zal energiebesparing aanzienlijk zijn. In 2003 werd onderzoek uitgevoerd in Duitsland:Passieve huizen hebben gemiddeld 90% meer energiebesparing dan in vergelijking met de traditionele huizen en tot 50% meer in vergelijking met energiezuinige woningen..

9. Lagere energierekening.

Passiefhuizen gebruiken uiteraard elektriciteit, zoals voor verlichting, alle soorten huishoudelijke apparatuur, audio of voor het verwarmen van water, echter in de meeste gevallen is er geen extra warmtebron nodig in aanvulling op de warmte van de zon, de warmte van apparatuur en mensen in huis. Dankzij het gebruik van energie-efficiënte apparaten en alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen en eventueel windturbines, kunnen bewoners van Passiefhuizen vaak zonder energieleveranciers of in ieder geval met een kleine bijdrage tegemoet. Er is ook geen noodzaak om andere conventionele milieuverontreinigende energiebronnen te gebruiken.

8. Subsidies en leningen.

Profiteer van de mogelijke extra financiering voor de aankoop en installatie van hernieuwbare energiebronnen. Financiering heeft betrekking op de aankoop en installatie van nieuwe installaties van hernieuwbare energiebronnen om elektriciteit of warmte te produceren (bijv. Fotovoltaïsche installatie ( zonnepanelen ) en warmtepomp), voor eengezinswoningen. Elk ERH huis kan uitgerust worden met een fotovoltaïsch systeem ( zonnepanelen) , waar u mogelijk subsidie voor ​​kunt krijgen.


Natuurlijk, vriendelijk en comfortabel - Juist een passiefhuis. 7. Aandacht voor gezondheid en een betere luchtkwaliteit.

Een van de belangrijkste elementen van een Passief huis is een constante toevoer van frisse lucht langs mechanische ventilatie. In een Passiefhuis, zijn ventilatiesystemen met een hoog rendement geïnstalleerd. Lucht uit keukens, badkamers en andere kamers, geuren of hoge vochtigheid en het weer leveren van verse lucht. Dit evenwichtige ventilatiesysteem houdt het vocht in de woning op een comfortabel niveau. De ramen in een Passiefhuis kunnen worden geopend net als een venster in een ander huis. Echter, huiseigenaren kiezen hier zelf voor of zelfs beter om ze gesloten te houden. Een ventilatiesysteem met filters, waarbij blootstelling aan stof en allergenen zal verminderen.

6. Omdat het comfort van het grootste belang is.

Een Passiefhuis is niet alleen de meest energie-efficiënte constructie. Het is ook een nieuwe manier van leven. Ideaal voor diegenen die willen verblijven in een natuurlijke en vriendelijke comfortabele ruimte. Daarom is al in het stadium van voorbereiding van het Passiefhuis rekening gehouden met elementen om een gelijke temperatuur door het hele huis te behouden, geen tocht, comfortabele akoestische omstandigheden en een constante toevoer van verse lucht. In combinatie met moderne technologie en intelligente gebouwbeheersystemen, een complete oplossing voor u – bij uitstek geschikt voor uw levensstijl en behoeften van uw gezin.

5. Hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Passieve woningen worden gebouwd onder de hoogste moderne normen voor duurzaamheid en veiligheid. Aangezien elk aspect van een Passiefhuis vooraf zorgvuldig gepland en gedefinieerd is, is er in het bouwproces weinig ruimte voor fouten. Niets is aan het toeval overgelaten met betrekking tot het gebruik van het materiaal of de structuur van de woning. Vele interieur en exterieur afwerking materialen die worden gebruikt in de bouw van passiefhuizen, zoals high-end ramen en deuren en gevels zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Afschaffing van de combiketel, boiler, of andere conventionele verwarming betekent ook minder bewegende delen voor reparatie of onderhoud.

4. Rust en stilte.

Dom pasywny to gwarancja wysokiego komfortuHoogwaardige ramen en deuren en volledig geïsoleerde wanden vermindering aanzienlijk de blootstelling aan geluid van buitenaf. Geschikte isolatielaag in de binnenmuren en vloeren elimineren het lawaai binnen, het verstrekt een hoog akoestisch comfort aan haar bewoners.

3. Verminderde afhankelijkheid van energieleveranciers.

In de context van de onzekere toekomst van de energie-verkrijgbaarheid en de schaarsheid van natuurlijk brandstoffen is een laag stroomverbruik van een passieve woning een uitkomst. Het maakt het makkelijker om elektriciteit te verkrijgen door middel van schone, hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of windturbines.

2. Goede investering.

Eco Smart Huizen zijn ook een uitstekende investering. Want vandaag al voldoen aan de eisen van de Europese Unie, de verplichting om na 2020 alleen nog huizen te bouwen met bijna nul energieverbruik. De marktwaarde van uw huis blijft interessant, uw woning is ook in de toekomst nog energiezuinig en u blijft onafhankelijk van energieleveranciers. Een goede investering die zijn waarde houdt.

1. Onze toekomst.

In Duitsland – 3720, Oostenrijk – 685 in het Verenigd Koninkrijk – 271 passieve huizen. In Nederland nog beduidend minder, echter Nederland is groeiende. Steeds meer mensen hebben interesse in deze vorm van bouwen, steeds meer mensen mensen vinden het milieu belangrijker worden. Voordelen van passieve huizen worden steeds meer en meer populair. Nieuwsgierig geworden naar de voordelen van passieve en/of energiezuinige woningen?

Laat ons u nog meer overtuigen van onze woningen en neem contact op met de ERH adviseur.