Gotowy projekt domu versus realizacjaIedereen die ooit een huis heeft gebouwd, stond voor het dilemma: Kiezen we projectmatig of gaan we voor een eigen ontwerp. ERH biedt u kant en klare ERH projecten woningen aan, ze zijn zeer indrukwekkend. Moderne huizen, traditionele huizen, energiezuinige huizen, Passief huis, gelijkvloers of met een verdieping – in principe kan iedereen iets vinden dat bij heb past. Echter de selectie en de aankoop van de woning is pas het begin van de weg die zal leiden naar het droomhuis.

Wat kunt u verwachten van een kant en klaar huis?

Bij het kiezen van een afgewerkt project huis, zijn de kosten van de aankoop relatief laag. Het project laten visualiseren, dan krijgen we thuis (vaak ook een virtuele tour) met een grote hoeveelheid technische informatie zoals de bouw details en een lijst van de materialen en afwerking, een goed beeld. Dit is vooral handig bij het opstellen van de begroting voor de uitvoering van het project. Hoewel elk project een kostenraming heeft, raden we uiterste voorzichtigheid aan in de berekening om een huis te bouwen uitsluitend alleen op basis van de ontwerpraming.

Zelf je eigen huis bouwen?

Een optie die u kunt overwegen is om kant en klaar project huis te kopen en zelf de bouw ervan te regelen. Belangrijk is wel dat het een (aannemers)bedrijf is die gespecialiseerd is in de constructie van geprefabriceerde huizen, vanwege de noodzaak om nauwkeurig te werken tijdens de prefabfase op de bouwplaats. Het toevertrouwen van het hele bouwproces aan één bedrijf heeft een aantal voordelen:

• Het ontwerp van een woning is reeds aangepast aan de te gebruiken technologie.
• ERH heeft zijn eigen architecten of een samenwerking met een architectenbureau, kleine wijzigingen in het ontwerp zijn vaak in het kader van de overeengekomen prijs acceptabel
• Vaak kunt u aanpassing van de aannemer, of tijdens de uitvoering nog vragen aan ERH
• De kosten van de investering is vast en onveranderlijk tijdens gehele contractperiode
• Aankoop van onze gekozen materialen en apparatuur ligt bij de aannemer
• ERH houdt tijdens de bouw de gehele regie in handen, een bouwmanager is aanwezig
• We hebben duidelijke voorwaarden van de garantie, dankzij de samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, kunnen wij dit ook garanderen

Toegegeven dat het concept van het bouwen van een huis “in directory” interessant is, je houdt alles in eigen hand en dichtbij, biedt een hoger gevoel van veiligheid. Daarom geeft ERH Nederland u de gelegenheid om samen met uw eigen gekozen aannemer de woning te bouwen. Uiteraard kunnen wij u ook advies geven bij de keuze van uw aannemer. ERH zal in ieder geval tijdens de gehele bouwperiode een vinger aan de pols houden, door middel van de aanwezigheid van een eigen bouwmanager. U kunt vrijelijk zelf beslissen over de materialen, keuken en sanitair dat u wilt gebruiken voor de afwerking. Het belangrijkste is echter dat u exact het huis krijgt dat u heeft gekozen en dat u verzekerd bent dat het huis ook daadwerkelijk gebouwd wordt zoals u graag wilt.