Het ontwerpen van een moderne woning, die ook voldoet aan de eisen van een energiezuinige woning, dat is vaak een grote uitdaging voor een architect. Het ontwerpen van energiezuinige woningen heeft zijn eigen regels – is niets anders dan een reeks richtlijnen waaraan moet worden voldaan om een ontwikkeling te doen en toekomstige bewoners lage onderhoudskosten te bieden. Moderne huizen, ontworpen met een visie en met smaak, soms echte kunst. Een spel waar moeilijk compromissen te sluiten zijn.

Project vereisten voor energiezuinige woningen richten zich vooral op een compact en eenvoudig bouwblok. En dat is goed nieuws voor architecten die moderne woningen ontwerpen . Wij presenteren u originele en moderne woningen, die ook energiezuinige woningen zijn.

Villa V Het is ontworpen door Studio Architectenbureau Paul de Ruiter, gebouwd in 2011 in Amsterdam. Dit moderne huis is ontworpen als energiezuinig – met een uitstekende isolatie, zonnecollectoren en warmtepompen. De zuidelijke muur van het gebouw is bijna volledig gemaakt van glas. Gezien de omgeving van de woning, is de voorzijde van de woning, van hout.

Waverley House ontworpen door Anderson Architectuur, het is een geweldig voorbeeld van het combineren van een modern ontwerp met de functionaliteit van een eengezinswoning, energiezuinig gebouwd. Het huis werd gebouwd in Australië, in heel moeilijke omstandigheden van de locatie, vanwege de beperkte toegang van het licht. Het huis verbruikt weinig stroom en vereist bijna geen koeling of verwarming.

Dutch Hillside House ontworpen door De nieuwe generatie Architects en werd gebouwd in het Nederlandse milieu van velden en bossen. Zeer aantrekkelijk visueel, past perfect in de omgeving. Grote glazen, hoge plafonds, ruim terras zijn slechts enkele van haar sterke punten. Het huis is uitgerust met zonnepanelen, mechanische ventilatie met warmteterugwinning en grijs water terugwin systeem.

Orient House IV Dit bewijst dat het mogelijk is om een moderne eengezinswoning op basis van een bestaand gebouw te creëren. Het gebouw is gelegen op Long Island en is gebaseerd op een bestaande woning, gebouwd in de jaren ’70. De auteurs van het project is het bureau op Manhattan: Ryall Porter Sheridan Architects. Het is een zeer modern design huis, gemaakt met behulp van natuurlijke materialen, strikt volgens de eisen van de passieve woningen norm.

Tot slot, presenteren wij u een van onze projecten – woning H3 Door ons gebouwd in 2014 in Kłodawa (provincie. Lubuskie, Polen). Het huis is ontworpen in een standaard passieve uitvoering, volgens de Passiefhuis normen van Darmstadt. Uitgerust met een warmtepomp, mechanische ventilatie met warmteterugwinning eenheid en een lage temperatuur vloerverwarming.

 


Bij het ontwerpen van moderne huizen, worden architecten vaak geïnspireerd door de omgeving waarin het huis moet worden gebouwd. Dit is niet alleen belangrijk voor het vorm en uitstraling van de woning, maar ook de ligging van het perceel en de materialen voor de afwerking zijn hierin van invloed. Het huis en de omgeving moeten een coherent geheel vormen. Daarom, in plaats van alleen investeren in futuristische oplossingen en de gebouwen, wilt u misschien een combinatie van moderne architectuur dat ook rekening houdt, met de omgeving rondom het huis. Bovenstaande voorbeelden zijn het bewijs dat het zeker de moeite waard is.