Moderne en nauwkeurige machines gebruikt bij de productie van de woningenHout is een van de oudste materialen gebruikt bij het bouwen van huizen. Hout zeer gemakkelijk te verwerken, milieuvriendelijk en ruim verkrijgbaar in vele landen.

In het huidige Nederland zijn Hout Skelet Bouw woningen niet meer zo populair als wat in vroegere tijden werd gebouwd, niet alleen alle landelijke huizen, maar ook herenhuizen en villa’s werden gebouwd met veel houten constructies. Velen van hen nog te bewonderen vandaag. Toch zijn de huidige HSB woningen, gemaakt met de moderne technologie en het gebruik van de op juiste wijze behandeld hout, dus veel duurzamer en veiliger, dan de traditioneel gebouwde HSB woningen. We kunnen zelfs wel zeggen, beter dan de huidige traditioneel gebouwde woningen.
PREFABRICATIE is gebaseerd op eerder geproduceerde elementen in de fabriek- wanden, vloeren en dak. Opbouw van elementen op de bouwplaats. Snel, schoon, droog en snel geplaatst dus uw huis snel wind en waterdicht.

 

De voordelen van het bouwen van een HSB woning:

• Snel bouwen, betekent snel wind en waterdicht op de bouwplaats
• Lagere bouwkosten in vergelijking met de traditionele methodes
• Meer nauwkeurige uitvoering, elementen goed passend en nauwsluitend
• Betere isolerende eigenschappen
• Verbeterd thermisch comfort
• Gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen in een reeds bewoond huis

 

De produktie van houten wandenOntwerp van HSB woningen hebben meer beperkingen dan bij gebruik van traditionele technologie, het moet ook veiliger zijn en voelen. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld daken en vloeren/plafonds in onze huizen 2-3 keer overgedimensioneerd om dezelfde overspanning te halen.

Veiligheid in HSB

De kwaliteit van een HSB huis wordt bepaalt door de kwaliteit van het hout. Daarom zijn de ERH woningen voorzien van een scala aan oplossingen om de veiligheid en duurzaamheid te garanderen. Hout moet komen van bronnen gecertificeerd door de FSC (genoemd. Forest Stewardship Council ®). Dit geeft ons het vertrouwen dat het afkomstig is van beheerde bossen op een duurzame manier. Voor de bouw van HSB huizen wordt in de constructie van het houten frame voornamelijk gebruik gemaakt van hout met keurmerk KVH en BSH. KVH en BSH elementen worden gedroogd tot een vochtgehalte van 15% (+/- 3%), vierzijdige geschaafd met schuine kanten. Ze hebben geen schade door schimmels of insecten.

De aannemer zorgt voor de bouw Onze HSB huizen zijn gebouwd om om te gaan met zware windkracht en hoge windstoten. Dit is mogelijk door de goede verankering aan de fundering met stalen ankers en de flexibiliteit van de houten constructie dier er voor zorgt dat een deel van de kracht wordt opgevangen.

Niet zonder reden, worden in gebieden die bedreigd worden door overstromingen en aardbevingen, bijvoorbeeld. Japan en de Verenigde Staten, de meeste van de huizen gebouwd op basis van het houtskeletbouw principe. Huizen met een houten structuur zijn flexibeler en vallen onder de druk van een grote massa water of aardbeving minder snel uit elkaar of storten in. Dit verhoogt de kans op een veilige evacuatie van bewoners. HSB woningen zijn all over the world volledig geaccepteerd als een comfortabel en veilige manier van bouwen.

Comfortabele oplossing in Houtskeletbouw huizen.

Veel bewoners van HSB woningen prijzen het microklimaat in het huis – warme muren, gebrek aan vocht, frisse lucht. Architecten maken bij het ontwerpen van HSB woningen gebruik van een scala van oplossingen om het comfort van het leven en de akoestiek in het huis, te verbeteren zoals:

• een extra isolatielaag in scheidingswanden
• een extra isolatielaag in plafonds
• cement dekvloeren
• gebruik van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) onder de dekvloer
• Gebruik van versterkte gipsplaat en / of OSB binnen de wandafwerking


Moderne houten huizen zijn ontworpen op basis van massieve houten elementen, met precisiebewerking. Architecten en ontwerpers maken gebruik van moderne technologie bij het ontwerpen van een Houtskeletbouw woning, in de eerste plaats laten ze zich leiden door de duurzaamheid, veiligheid en gemak bij later gebruik. Wanneer goed uitgevoerd, zijn HSB woningen bij uitstek geschikt als uw droomhuis. energiezuinige huizen of passieve huizen.