Domy ekologiczne są bezpieczne dla środowiska i komfortowe dla mieszkańców.

Laten we eerlijk zijn – maar weinigen van ons denken bij het bouwen van een huis ook aan en houden rekening met de bescherming van het milieu. Wij richten ons op de belangrijkste dingen – zoals de kosten van de investeringen, de snelheid van de bouw en de daaropvolgende operationele kosten. Een ecologisch huis is niet alleen gebouwd met natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen, er is ook minimale uitstoot van schadelijke stoffen in de atmosfeer en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. En dat is waar we ons vandaag op zullen richten.

Definitie van een ecologische woning.

Afhankelijk van hoe we kijken naar de woning, haar definities kunnen verschillen. Inderdaad, kunnen we holistische kijken naar de invloed van de thuisomgeving of ons richten op elk element dat is ingezet voor de bouw. De vraag echter is, wat is schadelijk voor het milieu – folie geplaatst in de bouw muren van het huis, die het beschermt tegen vocht of rook uit de schoorsteen tijdens het stookseizoen? Het is belangrijk om een evenwicht te vinden in alles wat we doen. U kunt er zeker van zijn , dat wij een ecologisch huis bouwen, dat geen of bijna niet schadelijke stoffen in de atmosfeer uitstoot en geen grote uitgaven voor de werking vereist en tegelijkertijd ook grotendeels gebouwd wordt met natuurlijke materialen.

Stap 1: Keuze bouwmethode

Een huis bouwen met ecologische technologie en op basis van hout skelet bouw. Voor de bouw van deze woningen wordt gebruik gemaakt van hout uit gecertificeerde bronnen (FSC) en minerale wol, als isolatie. Dus de bouwstenen van materialen 100% natuurlijk.

Stap 2: keuze van de energie standaard

De tweede stap is om een standaard gebouwde woning te kiezen – deze is het meest geschikt als energiebesparende huis. De constructie van deze woningen zijn ontworpen op een zodanige wijze dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke warmtebron – de zon, de warmte van de bewoners of apparaten in het huis en dit resulteert weer, in lagere energiekosten.

Stap 3: investeren in hernieuwbare energiebronnen

Als u als eigenaar lagere woonlasten wilt en u wilt zorgen voor een gevoel van onafhankelijkheid van energieleveranciers in de toekomst, dan kunt u overwegen te investeren in hernieuwbare energiebronnen. Moderne warmtepompen, fotovoltaïsche panelen, huishoudelijk bioafval, grijs water terugwin systeem zijn slechts een paar voorbeelden van mogelijkheden die u zal voorzien van gemoedsrust voor jaren.


Het lijkt ons dat de bouw van een ecologische woning onze planeet niet zal veranderen, maar ik kan me voorstellen dat er wel iets zal gebeuren, als honderdduizenden van dergelijke ecologische woningen worden gebouwd – maak uw beslissing, het zal van belang zijn voor de hele wereld. Wereldleiders zien de noodzaak van verandering en brengen meer globale regelgeving gericht op het bevorderen van milieuvriendelijke bouw. Na 2020, zal in de hele Europese Unie een richtlijn gelden voor het bouwen van woningen met bijna nul energieverbruik.

U kunt deze stap doen vandaag, veranderd de wereld en begin bij je zelf.